Blogi

Sheltit-lehden blogi: Neljän kuukauden kesälomalla

Sheltit-lehden blogi, kesäkuu 2019

Täällä ollaan kesälomalla, terveisiä vaan kaikille! Itsehän olen ollut jo useiden vuosien ajan työelämässä toimistokoira ja olen myös onnistunut neuvottelemaan varsin mukavat lomat.

Joululomat pyörivät aina pitkälle tammikuuhun saakka, jonka jälkeen käyn toimistolla silloin tällöin. Sitten puskevat päälle hiljalleen tiedustelevat esihiihtolomat ja heti perään tietysti hiihtolomaviikot, vaikken osaa edes hiihtää. Eteläisessä Suomessa hiihtolomaa vietetään aikaisemmin kuin pohjoisessa, mutta olen varmuuden vuoksi kotona nukkumassa molempina viikkoina. Heti hiihtolomien jälkeen en ole usein työpaikalla toimistokoiran roolissa, sillä olen vetäytynyt harjoittelemaan kevätlomaa, jonka jälkeen on vuorossa itse kevätloma, sitten siinä on pääsiäinen, vappuloma ja toukokuussa alkaakin jo pyöriä kesälomat aina tuonne elokuun lopulle saakka.

Yhtäkkiä syyslomat puskevatkin jo päälle ja niin edespäin. Jos jostain syystä ei ole periaatteessa mitään lomaa näkyvissä, niin mut löytää mummulasta rentoutumislomalta. Ei ne lomat lomailemalla tai koiranunilla lopu!

Kevään kurakelit ovat onnellisesti takana. Varmasti tosi monet sheltit ovat kanssani huojentuneita siitä tosiasiasta, että suihkuun joutumiset vähenevät. Se on vaan niin epäoikeudenmukaista ja brutaalia toimintaa omistajiltamme, kun he vievät meidät pesulle riemukkaiden kevätsekoilujemme päätteeksi. Okei, sitä tulee hypittyä kuralätäkköihin ja oltua yltä päältä aivan likainen, mutta joka tapauksessa aika löyhin perustein yleensä aina joutuu suihkuun. Ja vaikka nimenomaan emme sinne halua mennä!

Saatiin iskän kanssa alkukeväästä myös upea ja merkityksellinen tunnustus, kun Shetlanninlammaskoirat ry palkitsi meidän ”Hyvän mielen lähettiläät”-erikoispalkinnolla. Palkinto on sellainen todella tyylikäs personoitu kivitaulu, joka otti saman tien paikkansa olohuoneesta paraatipaikalta. Isot kiitokset tunnustuksesta ja samalla täytyy tokaista, että shelttiyhteisössä on kyllä mahtavia koiria ja ihmisiä!

KESÄLOMALLA ON KIVAA

Kesä on kuitenkin täällä ja se on ylivoimaisesti paras vuodenaika tähän aikaan vuodesta! Itse olen hyvin innokas uimari ja järvessä tulee käytyä monta kertaa viikossa. Kesällä lämpimien kelien äärellä on hyvä muistaa, että meidän koirien pitäisi juoda vettä säännöllisen paljon. Itselläni meinaa usein unohtua juominen, mutta iskällä on ihan hyvä keino höynäyttää mua. Saan nimittäin lähes päivittäin jääpaloja! Mun mielestä jääpala on sellainen herkkuruokapala ja otan sen aina tosi innoissani, kunnes oon oitis syönyt sen. Ja nykyään iskä laittaa jääpalojen väliin pikkuruisen juuston- tai kalkkunaviipalepalasen, joten kyseessä on todellakin yksi elämäni upeimmista asioista. Tärkeää nesteytystä.

Mutta eipä tässä mitään, kaiken kaikkiaan elämä rullaa eteenpäin ja kaikki kaikessa on ilman muuta rutiinit. Aamulenkille, ruokailu, päiväunet, lisää päiväunia, vähän vielä päiväunia, ulos, päiväunille, leikkimään, ulos, uimaan, ruokailu, leikkimistä ja nukkumaan. Seuraavana päivänä sama uusiksi.

Oikein mukavaa kesää kaikille shelteille ja heidän omistajilleen!

 

— — —

Seppo – hyvän mielen konsultti on hankittavissa Suomalaisista Kirjakaupoista ympäri Suomea sekä myös netistä! Kirjan voit tilata vaikka heti TÄÄLTÄ tai alla olevaa kuvaa klikkaamalla. 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *