Blogi

Olen pitkän linjan vapaaehtoistyöntekijä

Olen ollut innokas vapaaehtoistyöntekijä jo vuodesta 2015 lähtien. Käydään iskän kanssa muutaman viikon välein yksinäisten vanhusten luona palvelukodissa. 

Käydään aina hyvän ystäväni, 84-vuotiaan Osmon, luona. Usein piipahdetaan myös palvelukodin päärakennuksessa muiden vanhusten luona ja en halua tehdä tästä mitään numeroa, mutta oon melkoinen supertähti siellä.

Ollaan oltu iskän ja Osmon kanssa myös ihan koko Suomen nähtävillä! Nimittäin loppukesällä 2016 meidät yllätettiin oikein huolella ja pian oltiin MTV3:lla koko kansan pällisteltävänä. Iskä oli sopinut Nokian seurakunnan diakonissa Merjan kanssa, että seurakunnalta tulisi yksi harjoittelija kuvaamaan pienen haastattelun meistä ja Osmosta. Tuota videomateriaalia voitaisiin sitten käyttää jatkossa materiaalina vapaaehtoistöistä puhuttaessa ja kouluttaessa.

Homma oli ok. Asian oikea laita meni kuitenkin niin, että pari nokialaista ihmistä oli lähettänyt positiivisen ilmiannon vapaaehtoistyötoiminnastamme Sinulle on Postia -realityohjelman työryhmälle. Kyseessä oli siis sellainen syksyllä 2016 MTV3:lla joka torstai esitetty kymmenenosainen hyvän mielen ohjelma, jossa yllätettiin useita eri ihmisiä, jotka tekivät hyviä juttuja arjessa. Ja kuvausryhmä oli siinä mukana. Kaiken lisäksi Osmo oli tässä juonessa mukana!

Kun eräänä loppukesäisenä perjantaina saavuimme Osmon luokse, oli paikalla myös diakonissa Merja, joka sanoi, että se Nokian seurakunnan haastattelija tulee ihan kohta. Olimme Osmon huoneessa, kun yhtäkkiä ovelle koputettiin ja huoneeseen heilahti juontaja Juuso Mäkilähde sekä kuuden ihmisen kuvaustyöryhmä. Osmolle oli kerrottu tästä aiemmin ja hän oli innoissaan koko jutusta.

Spontaani hyvän mielen tapahtuma saatiin nopeasti kuvattua, MTV3:n kuvausryhmä lähti jatkamaan matkaansa ja me jäimme kolmistaan jatkamaan rupattelua. Osmo tokaisi oitis liikuttuneessa olotilassa, että hänen huoneessaan ei ole ollut ikinä noin paljon ihmisiä ja että tämä oli hänen elämänsä onnellisin päivä.

Lokakuussa 2016 olimme Sinulle on Postia -ohjelmassa MTV3:n torstaialkuillassa. Saimme paljon mukavaa palautetta ja mua kehuttiin monissa foorumeissa tosi hyväksi pojaksi. Vapaaehtoistyö on loppuelämämme pituinen juttu.

— — —

Esikoiskirjani Seppo – hyvän mielen konsultti julkaistaan keskiviikkona 27. helmikuuta! Kirjan voi tilata ennakkoon ja tarjouskoodilla SEPPO saa 20% alennuksen aina julkaisupäivään saakka.

Tutustu lisää kirjaan ja tilata halutessasi kirja ennakkoon klikkaamalla TÄSTÄ tai alla olevaa kuvaa.

Mua seuraaville ihmisille, koiraihmisille ja ihan koko perheelle suunnatussa 120-sivuisessa kirjassa on paljon ennennäkemätöntä materiaalia tapahtumarikkaasta elämästäni. Kirjassa on noin 16 000 sanaa tekstiä sekä yli 100 kuvaa.

— —

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *