Shelttikaverit

Myy tykkää juosta pallon perässä – imuri ja suihku eivät niinkään kiinnosta

Moikka Seppo! Olen Myy, 12-vuotias kuningattaren suurella egolla varustettu sheltti. Asun Taipalsaarella Mamin, sen puolison ja kissakaverini Matildan kanssa ja jostain ihmeen syystä Mami on kasvattanut laumaa kolmella muullakin sheltillä.

Siedän heitä, välillä he ovat ehkä ihan ookoo tyyppejäkin. 7-vuotias Max on porukan hauskuuttaja, mutta sanoisinko, että varsinaiset kikattelijat Mami toi meille viime syksynä: siskokset Miatan ja Minin, he viettävät pian 1-vuotissynttäreitään. Olen heidän isoisoisoiso-tätinsä, mutta coolius ja arvokkuus ei näyttäne periytyvän.

Pikkutytöt nimittäin sekoilevat urakalla, mutta jos haluan, pistän heidät helposti ojennukseen. Mami on minulle kaikki kaikessa ja paimennan häntä tauotta. Olen onnellisimmillani kun pääsen Mamin kanssa kahdestaan ihan mihin vaan. Ja ruoka, se on myös ihanaa, enkä malttaisi odottaa kupin laskeutumista lattialle. Vähän ennen ruoka-aikaa yritän viestittää, etten muuten ole saanut ehkä ikinä muruakaan ruokaa ja olen nääntymässä nälkään. Minusta tuntuu, että kuppi tulee lattialle tällä tekniikalla ripeämmin.

Minulle on vuosien varrella käynyt monta kertaa sama juttu, mikä sinullekin käy joskus. Minkin istuskelen toisinaan ihan rauhassa olohuoneessa ja jotain merkillistä tapahtuu, kun Mamin naposteltavat katoavat sohvapöydältä! En tiedä tapahtumasta mitään yksityiskohtia millään kerralla ja yritän aina etsiä naposteltavia Mamin apuna, mutta ei niitä mistään ikinä löydy.

Minäkään en pidä imurista enkä suihkusta. Olen taitava ottamaan koppeja ja juoksisin pallon perässä tuntitolkulla, jos joku niin kauan jaksaisi heitellä. Lähipiirini kutsuu minua draama queeniksi ja kyllä, olen sitä ylpeästi! Nukun aina Mamin tyynyllä ihan häntä liki ja pidän huolta, että hänen unensa eivät häiriinny. Viisaat sanasi sopivat siihenkin tehtävään: ”Ei kestä kiittää!”

Kuulemma yöllinen hännänheilutus joskus herättää Mamin, mutta pienen mulkoilun jälkeen hän hetken rapsuttaa minua ja kyllä on taas hyvä olla. Ihanaa tulevaa kesää sinulle Seppo!

— —

HALUATKO OMAN SHELTTISI ESITTELYYN? TÄSSÄ OHJEET!

1. Kirjoittele koiran näkökulmasta lyhyempi tai pidempi teksti, jossa tulee esille esimerkiksi koiran nimi, ikä, lempiharrastukset ynnä muut sellaiset. Jos sheltillä on omia somekanavia, niin kerro ihmeessä. Ja muutama kuva mukaan. Shelttikaverit-välilehdestä löytyy esimerkkipostauksia.

2. Lähetä teksti ja kuvat sähköpostiosoitteeseeni: seppo@viestintaliiga.fi

— — —
— — —

Seppo – hyvän mielen konsultti on hankittavissa kirjakaupoista, isoista marketeista ja netistä! Kirjan voit tilata vaikka heti TÄÄLTÄ tai alla olevaa kuvaa klikkaamalla. 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *