Blogi

Joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä juustoo

Sheltit-lehden blogiteksti, joulukuu 2019

Se on taas seitsemän vuotta taputeltu tänä vuonna! Kuluvan vuoden seitsemänvuotinen siivu on mennyt tosi nopeasti ja tässä sitä vaan porskutetaan edelleen. Antaa seuraavan monivuotisen siivun saapua!

Tarkennetaan toki vielä sen verran, että eikös se koiran yksi vuosi vastaa noin seitsemää ihmisen vuotta, että siinä mielessä eteenpäin ollaan taas menty vuositolkulla. Vuosi 2019 on ollut jälleen täynnä jännittävää menoa ja pääasiassa olen ollut loistotuulella.

Musta tuli kevättalvella esikoiskirjailija, kun omaelämäkertani Seppo – hyvän mielen konsultti julkaistiin. Kirjoja on saatavilla tälläkin hetkellä internetistä, kirjastoista ja Suomalaisista Kirjakaupoista ympäri Suomea. Muita huippuhetkiä tämän vuoden aikana ovat olleet kaikki neljä vuodenaikaa, mummulassa vierailut, arkipäivät ja viikonloput. Eli nyt kun tässä summailee, niin kohtalaisen hyvin on kulkenut!

Vuoden surullisin uutinen painaa silti yhä mieltä. Iskä on ollut edelleen alakuloinen siitä, kun ainoa koiraveljeni Turo lähti koirien taivaaseen viime kesänä. Pitkään sairauskierteessä hienosti taistelleen Turon sydän ei lopulta enää kestänyt. Yritän aina lohduttaa omalla tavallani ja änkeän itseni iskän kainaloon.

HYVÄNTEKEVÄISYYSHOMMISSA TÄNÄKIN VUONNA

Oltiin  tänäkin jouluna iskän ja mun työporukan kanssa vahvasti mukana hyväntekeväisyystempauksessa. Toimittiin kummeina Tonttujuoksu-tapahtumassa, jonka kaikki tuotto menee tällä kertaa Turun Seudun Vanhustuki ry:lle. Oma roolini oli jälleen olla mainoskasvona, hyväntuulisena sekoilijana ja rapsutusautomaattina, ja tavoitteena oli kerätä mahdollisimman paljon rahaa ja huomiota Vanhustuki ry:lle. Itselleni kaikki tällainen on aina hauskaa leikkiä. Mahtavaa, että samalla voidaan aina auttaa muita.

Viime vuoden tapaan ollaan tukemassa myös Invalidiliiton Avustajakoirat-toimintaa. Kyllä vain, nimittäin Seppo-kalenterit 2020 ovat myynnissä kuvapalvelu Ifolorin sivuilla aina helmikuun loppuun 2020 saakka. Jokaisesta ostetusta kalenterista menee 5 euroa Avustajakoirat-toiminnalle!

Avustajakoira on fyysisesti vammaisten käyttäjien yksilöllisiä tarpeita vastaavaksi koulutettu apuväline, joka avustaa käyttäjäänsä päivittäisissä toimissa. Koira voi olla se ratkaiseva tekijä, joka mahdollistaa toimintarajoitteisen ihmisen itsenäisen elämän, liikkumisen ja pärjäämisen. Avustajakoira saattaa olla usein myös se ainoa ystävä. Tärkeä teema meille! Minä ja iskä saadaan vaivanpalkaksi tästä paljon hyvää mieltä.

Kalentereista voit kysyä lisää multa tai iskältä koska vaan esimerkiksi somekanavieni viestiboxeissa.

Oon ollut viimeiset viisi joulua paiskimassa hommia joulupukki-iskän karvaisena apulaisena koiratontun roolissa. Ne ovat olleet hienoja työpäiviä mennä rapsuteltaviksi lukuisien lapsiperheiden koteihin. Oon ollut aina joulupukkivierailun isoin stara. Toiseksi tärkeimpänä asiana ovat olleet joululahjat ja viimeisenä, mutta vähäisimpänä, joulupukki (eli iskä), joka on jäänyt eittämättä ihan statistin rooliin. Onnellisilla lapsilla on ollut kuitenkin koiratonttu ruokittavana ja vino pino lahjoja avattavana. Ei siinä joulupukkia enää tarvitse oikeastaan mihinkään.

Tänä jouluna olen enää muutamalla keikalla mukana, sillä iskä laittaa mut hiljalleen koiratonttueläkkeelle. Oon kuitenkin jo melkein 9,5-vuotias könsikäs. Joululahjaksi toivon kattilallisen juustoa ja rapsutuksia!

Yhtä kaikki – uusi vuosi alkaa olla kohta tassuilla ja henkilökohtaisena tavoitteena on nukkua, heräillä, mennä ulos, tulla takaisin kotiin, syödä, yrittää huijata lisää ruokaa, leikkiä ja tehdä kaikkea tätä taas uudestaan. Eli hienoissa asetelmissa tässä ollaan menemässä eteenpäin.

Lämminhenkistä joulua ja sekä iloista vuotta 2020 kaikille!

— — — —
— — — —

Seppo-kirjan voit tilata TÄSTÄ tai kuvaa klikkaamalla.

— — — —

Seppo-kalenterin voit tilata TÄSTÄ (löytyy artikkelin alaosasta).

— — — —

Seppo
Facebook: sepposheltti
Twitter: @seppokoira
Instagram: seppokoira

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *