Shelttikaverit

Hugo on kova naistenmies – ainakin omasta mielestään

Moi Seppo! Olen huomannut somessa, että olet aika kova jätkä, kuten minä itsekin ja ajattelinkin ottaa sinuun yhteyttä. Olen jo kohta 7-vuotias shelttiuroksen köriläs Hugo ja aika kova naistenmies ainakin omasta mielestä.

Synnyin 2013 Kuopion Petosella eli aika karuilla kulmilla olen viettänyt ensimmäiset viikkoni. Kun olin kasvanut jo 8-viikkoiseksi körilääksi, siirryin emoni ja sisarusteni luota mahtavien uusien vanhempieni luo Kuopion Niiralaan. Olin kuulemma jo pitkään toivottu ja haluttu uusi perheenjäsen ja ensimmäinen koira tähän perheeseen.

Jo pienestä pitäen tykkäsin kovasti käydä vanhempieni kanssa metsässä ja luonnossa lenkillä. Parhaita reissuja olivat mm. retket Oulangan kansallispuistoon ja päiväretket makkaranpaistoon. Olen myös kaikkien luontokappaleiden suuri ystävä. Mm. kaikenlaiset linnut ovat erittäin mielenkiintoisia. Ne eivät aina vaan näytä ymmärtävän tällaista shelttikörilästä.

Tutustuin Niiralassa myös monenlaisiin mielenkiintoisiin ihmisiin ja ihmiset olivat monesti kiinnostuneita myös minusta ja aina kehuivat tosi komeaksi. Lenkkeilin Niiralan Montun ympäristössä myös Suomen kovimman kiekkojengin eli KalPan pelaajien kanssa. Vierasjengin pelaajat haukuin toki köriläsmäiseen tyyliini. Olen huomannut, että sinä olet päässyt pudottamaan jopa aloituskiekon jääkiekkopelissä. Se oli varmaan aika siistiä.

Meillä on muuten Seppo paljon yhteistäkin. Tykkään juosta alasti metsässä kuin köriläs. Lisäksi juusto on suurinta herkkua mitä tiedän. Saan iltaisin aina palan juustoa, kun menen tuijottomaan isääni.

Kasvettuani jo aikuiseksi körilääksi, muutimme vanhempieni kanssa pääkaupunkiseudulle Vantaalle. Tällainen savolainen köriläs otettiin yllättävin hyvin vastaan täällä, enkä joutunut vaikeuksiin. Täällä oli myös uusia mielenkiintoisia narttuja haisteltavaksi. Lisäksi täällä asuu melkein naapurissa labradorin noutaja serkkupoika Capo, joka on muuten myös aikamoinen köriläs. Hänen kanssaan teen täällä usein lenkkejä metsään. Minulla on muuten täällä ihan oma takapiha, josta pääsen suoraan metsään lenkille. Reviiriä siinä minulla on arviolta muutamia kymmeniä hehtaareja. Aikamoista eikö vain. Enpä olisi uskonut, kun Kuopiosta muutin, että minulla on näin iso oma piha.

Isla on maailman sisukkain tyttö

2018 kesällä perheeseemme tuli iso mullistus, kun perheeseeni syntyi Isla-tyttö. Hän on aivan ihana ja suloinen tyttö ja tuo hyvin vastapainoa köriläsmaiseen olemukseeni. Sitten kaiken arjen keskellä helmikuussa 2019 yhtäkkiä perhettämme kohtasi suuri suru ja järkytys, kun Islalla todettiin leukemia. Tämä oli niin suuri järkytys, että menin mummolaan hoitoon ja vanhempani jäivät hoitamaan Islaa sairaalaan.

Kaiken surun keskellä vanhempani tarvitsivat myös iloa ja piristystä ja silloin isäni huomasi, että sinulta oli tullut ensimmäinen kirja Seppo – Hyvän mielen konsultti. Isäni tilasi ystävänpäivänä kirjan ja sinun esilletuoma positiivinen elämänasenne toi paljon voimaa meille kaikille siihen hetkeen. Kirjan välissä oli kortti, jossa luki: Loistotuulella hyvinä ja huonoina aikoina. Se kuvastaa asennetta, jolla perheemme pyrkii jaksamaan myös vaikeina hetkinä.

Tällä hetkellä Islan vointi hyvä ja hänen hoidot ovat ylläpitovaiheessa, joten saamme koko perheen voimin viettää aikaa kotona. Isla on varmasti maailman sisukkain tyttö ja hänen valloittava hymynsä on hurmannut monia ihmisiä. 1,5-vuotias Isla on melkoinen energiapakkaus ja välillä en oikein tahdo pysyäkään hänen ajatuksen juoksun perässä. Tällä hetkellä elän kaikesta huolimatta parasta aikaa elämässäni, kun saan viettää sitä koko perheen kanssa.

— —

Hei myöskin teille Hugon isän Aten puolesta.

Kirjoitin tämän tarinan Hugon näkökulmasta ja huomasin, että tällä oli myös jonkinlainen terapeuttinen vaikutus vaikeankin aiheen käsittelyyn. Viime kevät ja kesät oli, kuten Hugon kertoi, todella raskasta aikaa. Sepon positiiviset ajatukset ovat mukavaa luettavaa ja ne saavat hymyn naamalle vaikeinakin hetkinä.

Aina ei tietenkään ole helppoa, mutta synkkyyden keskellä on hyvä löytää positiivia asioita ja huumoria elämästä. Lisäksi on ollut hauska huomata, että Hugossa ja Sepossa on paljon samanlaisia piirteitä. Hugo on samalla tavalla tärkeä perheenjäsen ja Sepon arvomaailma on samanlainen kuin Hugolla eli luonto ja sen suojeleminen on tärkeää.

Hyvää tulevaa kevättä ja hyviä metsälenkkejä ja paljon juustonpaloja!

Köriläsmäisin terveisin,
Hugo + Atte & Suvi & Isla

— — — — —

HALUATKO SINÄKIN OMAN SHELTTISI ESITTELYYN? 

1. Kirjoittele koiran näkökulmasta lyhyempi tai pidempi teksti, jossa tulee esille esimerkiksi koiran nimi, ikä, lempiharrastukset ynnä muut sellaiset. Jos sheltillä on omia somekanavia, niin kerro ihmeessä. Ja muutama kuva mukaan.

Ei haittaa lainkaan, vaikka ette olisi koskaan tavanneet Seppoa livenä. Saman lajin edustajia tässä ollaan! Shelttikaverit-välilehdestä löytyy esimerkkipostauksia.

2. Lähetä teksti ja kuvat sähköpostiosoitteeseeni: seppo@viestintaliiga.fi

 

One thought on “Hugo on kova naistenmies – ainakin omasta mielestään

  1. HUGO MAI MÄÄN!
    Olipa hännän heilautuksen jos useammankin arvoinen teksti. Vai mummolassa oot ollut?! Oonkin vähän ihmetelly kun jäbää ei oo näkynyt. Lähetään taas joku päivä lenkille ja turistaan lisää!
    Karvaisella halauksella,Capo the Gangster.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *