Shelttikaverit

Bamse rakastaa ruokaa ja rapsutuksia – myös lintujen bongaus kiinnostaa

Heimoi, mä synnyin syyskuussa 2017 Porvoossa, Dalimattas-kennelissä. Mun kasvattajan antama nimi on Dalimattas Lille Björn, kasvattimamma sanoikin mua Nalleksi ja siitä tuo nainen, joka meillä asuu, keksi mulle niinkin hienon nimen, kuin Bamse, tuttavallisemmin Bam-bam-bamse.

Mä olen sellainen kaikkien kaveri, niin neli- kuin kaksijalkaistenkin, kaikki käy, kunhan vain saan huomiota ja rapsutuksia.

Sut Seppo tapasin Valkeakoskella erkkarissa 2018, olin silloin aika nuori pojankloppi, joka oli tunkemassa sunkin iholle innoissaan, tolla naisella on sun kuvia, joita se silloin sai, harmitteli jälkeenpäin, kun ei käyttänyt sitä omaa kameraansa ja ikuistanut meitä yhdessä. Se ihailee sua ja sun juttuja.

Mä olen pienestä pitäen ollut vähän sellainen Vaahteramäen Eemeli, villi, puuhakas ja erittäin kekseliäs. Mun traditiona on ns ruokaralli, kun ruoka-aika koittaa, otan lelun suuhuni ja juoksen keittiön ja wc:n väliä, siinä suhaillessa on käynyt niinkin, että olen kerran hukuttanut lelukisuni, R.I.P kisu, siis sinne wc-pönttöön, no siitä ei enää kuulema kaveriksi sen jälkeen ollut, tuo nainen hautasi sen mun elämästä pois, on siellä pöntössä uinut joskus tumppukin.

Olen kova poika leikkimään

Mulla on paljon leluja, koska mä olen kova poika leikkimään. Näille leluille on annettu nimiä, mun lemppari on karvainen, pieni majava, sen nimi on Maiski, näin kavereiden kesken. Mä kannan niitä suussani, heittelen niitä yksinäni ilmaan, joku niistä on aina ruokarallissa mukana, mutta riko en niitä koskaan. Jos niille tulee haaveri, ne kiidätetään tuon naisen käsittelyyn, se operoi ne taas kuntoon eli tikkiä vaan saumoihin ja taas menoksi.
On mua yritetty kouluttaakin, mä osaan seistä käskystä, odotan upeasti, istun kauniisti, maahan menen hidastetusti, tuon naisen vasemmalle sivulle asetun hienosti,  mutta sitä en ole ymmärtänyt, miksi tuo nainen haluaisi mun antavan tassua, ehkä mä joku päivä alan ymmärtämään sen ajatuksenjuoksua.

Ulkona mä olen ollut tosi aktiivinen ottamaan kontaktia muihin nelijalkaisiin, naru kireänä olen seilannut katuja ja polkuja, harmi, että ne kaikki ei oo halunneet olla mun kavereita, vaikka mä olisin halunnut. Eikä toi nainen ole oikein arvostanut sellaista käytöstä, tunkenut mun suuhun namia ja yrittänyt jallittaa mua, että mun huomio kääntyisi siihen. Joskus se jollekin kertoo, että vaikka sillä olisi ollut 2 kg:n paisti kainalossa, niin mua ei olisi kuulema kiinnostanut se nainen, vaan kaikki muu. Se nosti jossain vaiheessa kätensä pystyyn ja sanoi että antaa mun kasvaa ensin aikuiseksi ja yritetään sitten uudelleen.

Niin ja tuolla ulkona mä monta kuukautta harrastin roskien yms. keräilyä, tuli siinä syötyä varmaan muutaman kymmenen koiran jätöksetkin, sitäkään tuo nainen ei arvostanut, varsinkaan jos tungin sen iholle sen jälkeen, se uhkailikin, jotta laittaa mut Lassila-Tikanojalle töihin, mikälie sekin on, ei ole vielä tähän päivään mennessä toteuttanut sitä, tosin mä lopetin sen keräilyhomman, välillä nappaan kepin suuhuni.

Mä rakastan ruokaa, herkkuja ja jopa niitä, mitä tuo nainen omaan suuhunsa tunkee, kuola valuen ja riutuneella ilmeellä tuijotan sitä herkeämättä, mut aina se temppu ei tepsi ja sit jään ilman niitä ihmisten syömisiä, ne ei kuulema kaikki oo koiralle tarkoitettuja.

Lintujen bongaus kiinnostaa

Mä olen kova poika bongailemaan lintuja, oravia ja niitä pupujussikoita, haluisin leikkiä niiden kanssa, mut tuo nainen ei anna, sen mielestä näiden luonnon karvaisten kaverien pitää antaa olla rauhassa. No, mä olen tässä asiassa kuunnellut sitä ja jätän ne rauhaan, välillä piippaan kovaan ääneen, kun niin tekisi mieli päästä leikkimään. Naapurin kissakaan ei suuremmin arvostanut mun lähentelyä, olisin vain halunnut tutustua siihen.

Mä en harrasta haukkumista, tiedän, että se on kiellettyä, asun meinaan kerrostalossa. Joskus kun innostun, saatan päästää suustani jotakin, mutta siihen tarvitaan paljon, toi nainen sanookin, että mä olen todella hyvä ja helppo koira pitää kerrostalossa. Mut teille mä voin kertoa, että kyllä mä pullistelen tuolla ulkona muille uroskoirille, varsinkin isoille ja jos ne alkaa rähjäämään, saatan osallistua siihen konserttiin, siinä vaiheessa tuo nainen sanoo että nyt riittää ja mä kuuliaisena poikana suljen kuononi.

Mä tykkään nukkua sohvalla tassut kohti taivasta, mulle nauretaankin usein, että miten voi nukkua noin, höh, miksi ei voisi, nukkuuhan nuo kaksijalkaisetkin mitä ihmeellisimmissä asennoissa, enkä mä naura niille.

Kynsienleikkuuta ja kokovartalon pesua en arvosta kovinkaan korkealle, mutta muut hoitotoimenpiteet on kivoja, toki meillä tehdään asiat, niinku tuo nainen sanoo ja siitä palkitaan, kun ne on ohi, mut onhan se nyt hirveetä kuunnella sitä saksien napsutusta tai olla suihkussa, veden valuessa mun turkkia pitkin lattiakaivoon.

Näytelmiin olen osallistunut joskus ja tuo nainen on päättänyt viedä mut luonnetestiin, aika näyttää mitä sekin on.

Kokenut valokuvamalli

Me harrastetaan tuon naisen kanssa yhdessä valokuvausta, se sanoikin, että mä olen kuulema helppo ja ihana kaveri missä vain, no tottakai mä olen, mä odotan kiltisti, jotta se saa kuvansa otettua, en hötkyile tai kisko sitä minnekään pusikkoon, en häiriköi ketään. Ps. siitä saa namia, kun miellyttää tota naista, hih!

Mä rakastan mun perhettä, ehdoitta ja vilpittömästi, varsinkin tota naista. Se aina sanookin, että mitä se tekis ilman mua, no ei niin mitään, mä jos kuka sen tiedän!

Kivaa kevättä kaikille, erityisesti Sepolle, sä oot cool!

Ps. Mulla on Facebookissa oma sivu: Minä olen Bamse. Toi nainen yrittää välillä sinne jotain lisäillä ja kirjoitella, tervetuloa seuraamaan mua. 

 

— — —

HALUATKO SINÄKIN OMAN SHELTTISI ESITTELYYN? 

1. Kirjoittele koiran näkökulmasta lyhyempi tai pidempi teksti, jossa tulee esille esimerkiksi koiran nimi, ikä, lempiharrastukset ynnä muut sellaiset. Jos sheltillä on omia somekanavia, niin kerro ihmeessä. Ja muutama kuva mukaan.

Ei haittaa lainkaan, vaikka ette olisi koskaan tavanneet Seppoa livenä. Saman lajin edustajia tässä ollaan! Shelttikaverit-välilehdestä löytyy esimerkkipostauksia.

2. Lähetä teksti ja kuvat sähköpostiosoitteeseeni: seppo@viestintaliiga.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *