Shelttikaverit

Myrskyn suosikkijuttuja ovat nukkuminen ja asioiden repiminen

Huomio kaikki sheltit ja shelttien ystävät! Täältä tulee maailman nopein, komein, fiksuin ja huomionhakuisin sheltti, tai niin äiti ainakin sanoo. Olen puolitoistavuotias raavas uros Myrsky, kavereiden kesken Mylväys, Myrveli, Kuonolainen, Mymmykkä, Höpötti, Maailman Komein Poika tai muuta vastaavaa.

Viralliselta nimeltäni olen Zelmarian Öinen Myrsky. Äiti mietti, pitäisikö minut esitellä kaikelle shelttikansalle, ja päätin sitten käydä tuumasta toimeen. Mielestäni nimittäin kaikki ongelmat ratkaistaan parhaiten syöksymällä suoraan päin.

Näin puolitoistavuotiaana olen jo ihan uroksen iässä enkä kaipaa neuvoja keneltäkään, paitsi äidiltä. Suosikkiasioitani ovat leikkiminen, nukkuminen ja asioiden repiminen. Äidin suosikkiasia on leikkiä kanssani hippaa, kun olen ensin hakenut jonkin vaatekappaleen ja vihjaten tuonut sen näytille. Voi miten äiti nauttii, kun juoksutan sitä ympäri kotia!

Myös nukkumisessa olen mestari. Nukun esimerkiksi vatsallani, kyljelläni, selälläni, eteisessä, sängyssä ja verhon alla, missä olen piilossa katseilta, kuten kuvasta näkyy.

Tärkeintä on, että olen nukkuessanikin tietoinen siitä, missä ihmiseni ovat. Nukkumisen voi kuitenkin mielestäni keskeyttää milloin tahansa, kun ilmassa leijuu lupaava leikin tuntu. Olen valmis leikkimään millä tahansa lelulla ja tuonkin niitä tarjolle ahkerasti aina ollessani valveilla. Vielä leikkiäkin parempaa ovat kuitenkin ihanat tytöt. Välillä lenkillä kävelen vahingossa puuta päin, jos vastaan on tullut erityisen hemaisevan hajuinen narttu.

Viehättäviä nelijalkaisia kohtaan onneksi paljon, sillä asun melko vilkkaalla alueella kahdessa eri kaupungissa. Olen siis melkoinen reissukoira myös! Usein minulla on kuitenkin hankaluuksia tutustua toisiin koiriin ja ihmisiin, sillä vaikka perusluonteeni käskee syöksymään suin päin tutustumaan, saatan silti myös jännittää aika paljon. Onneksi hyvä ratkaisu tilanteeseen kuin tilanteeseen on reipas haukku, ponteva hyppy ja mahdollisimman spontaani säntäily joka suuntaan. Kokeile rohkeasti!

Äidin mielestä olen vähän epätavallinen sheltti, koska olen valtavan suuri rotuisekseni ja lisäksi käyttäydyn välillä vähän hassusti. Äiti kuitenkin sanoo myös, että olen maailman hienoin sheltti. Siinä on vähän kummallinen ristiriita, ja ristiriidoista en kyllä pidä! Haluaisin aina olla tilanteen tasalla ja pitää asiat hyvässä järjestyksessä. Jos jotain odottamatonta tapahtuu (esim. joku tulee kylään, ulkona tuulee tai saan erityisen paljon kehuja) menen vähän tolaltani ja yritän äkkiä nousta tilanteen herraksi. Äiti kyllä sanoo, että ei tarvitsisi koheltaa niin paljon, mutta kukapa täällä ylläpitäisi kuria ja järjestystä, jos en minä!

Loppujen lopuksi olen kuitenkin kaikkien onnellisin, kun hyppään aamulla sänkyyn ja saan ihmisenikin hereille sitkeästi pusuttelemalla ja lakanoissa möyrimällä.

Vinkuleluasi kaivaten,
Myrsky

Törmättiin ihan sattumalta Sepon kanssa Tampereen rautatieasemalla viime keväänä.

— — —

Haluatko oman shelttisi tänne ja Sepon Facebook-sivuille esittelyyn? Ihan sama, oletko koskaan nähnyt Seppoa livenä – kunhan olet sheltti.

OHJEET TEKSTIN JA KUVIEN LÄHETTÄMISEEN TÄSTÄ.

— — —

Seppo-kirja ilmestyy ke 27.2. Klikkaa kuvaa ja lue lisää!

 

Jaa blogi ystävillesi:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *