Shelttikaverit

”Mis sie tarviit oikei hyvää shelttiä? Täs siul on sellanen.”

Rakkaat ystävät! Olen Rokka, yli viisi kuukautta vanha shelttikomistus. Virallisemmin nimeni on Chilly Breeze Blue Ice Platinum, mutta kotioloissa palveluskuntani käyttää minusta rahvaanomaisempia nimityksiä, kuten Romppainen ja Nytpoishetisieltä.

Synnyinkotini sijaitsi Kuopion kupeessa Siilinjärvellä, missä vietin onnellisen lapsuuden kolmen sisarukseni, Pilvi-äitini ja Viima-sheltin kanssa. Kuitenkin 8 viikkoa täytettyäni päätin itsenäistyä ja lensin sinivalkoisin siivin Nurmijärvelle nykyiseen residenssiini.

Perheeseeni kuuluu ihmispalvelijoiden lisäksi Nova-niminen bordercollie. Tästä pääsemmekin mielenkiinnon kohteisiini, joista ehdottomana ykkösenä on isoveljeni kiusaaminen. Novaa vasten pomppiminen, karvoista vetäminen, ympäri juokseminen ja tassulla läpsiminen vievätkin suuren osan vapaa-ajastani. Lähes yhtä paljon aikaa vie ruoka: sen ajattelu, syöminen, varastaminen ja kerjääminen. Olen luonteeltani varsin itsenäinen camel boots -mies, mutta hieman kalkkunaleikettä vilauttamalla minusta kuoriutuu yhteistyökykyinen partiopoika.

Top 3 -listalle mahtuu myös juokseminen. Olen tosi ketterän vikkelä ja saavutuksiini kuuluukin mm. sohvalle hyppääminen 9-viikkoisena. Haluan tehdä asiat täpöllä, joten juosten pääsen tavoitteisiini tehokkaimmin. Riehuminen onnistuu erinomaisesti niin yksin kuin koirakavereidenkin kanssa. Toisaalta minusta löytyy myös lunki rentoreiskapuoli. Esimerkiksi lentomatkani 8-viikkoisena hoidin ammattilaisottein eli nukkuen. En hötkyile turhia vaan tutkailen maailmaa ja sen tapahtumia rennolla otteella.

Tällä hetkellä keskityn kasvamaan kunnolliseksi shelttikansalaiseksi, mutta tulevaisuudessa minut saattaa nähdä myös agilitykenttien puolella äitini ja isäni jalanjälkiä seuraten. Autonkuljettajani viitseliäisyydestä riippuen kokeilisin mielelläni myös muitakin harrasteita, sillä reippaan luonteeni ja kalkkunaleike/pallopohjaisen motivoitavuuteni ansiosta olen todennäköisesti lahjakas mihin sitten ryhdynkin. Ainakin omasta mielestäni ja muilta ei kysytä.

Yhteenvetona siis todettakoon, että olen esikuvani mukainen päättäväinen ja hitusen niskurointiin taipuvainen mutkaton tyyppi.

Ystävällisesti tervehtien,
Rokka, soturi ja kansanmies

— —

Rokka Facebookissa –> Paimenpartio 

— —

Ilmoita oma shelttisi mukaan tänne Shelttikaverit-osioon.
Lisätietoja löytyy TÄSTÄ.

 

Jaa blogi ystävillesi:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *